Λαμπερά μέλη, όμορφες παρουσίες!

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Παραλείψεις και λαθάκια στην ατομική περιποίηση!!!

Γεια σας κορίτσια!
Αυτό είναι ένα post όπου σας παραθέτω την άποψή μου πάνω σε θέματα παραλείψεων και λαθών κατά την ατομική περιποίηση.....





Ξεκινάμε:

1ο σφάλμα---> Βαρύ άρωμα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό είναι ένα απ' τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες. Και ας πούμε ότι αυτοί που ψεκάζονται δεν καταλαβαίνουν την ένταση του αρώματός τους από κάποια ώρα και μετά....Εμείς οι υπόλοιποι τί φταίμε να συμπέσουμε μαζί τους σε έναν κλειστό χώρο (πχ. ταξί) και να μας πιάσουν αναπνευστικά προβλήματα?????

2ο σφάλμα--->  Έντονο άρωμα μαζί με έντονη κρέμα σώματος διαφορετικού αρώματος. Αυτό το "μπουρδούκλωμα" που το πάτε.....

3ο σφάλμα---> Μακρυά νύχια βαμμένα σε έντονο χρώμα. Δεν κολακεύει καθόλου τα χέρια κατά την άποψή μου...

4ο σφάλμα---> Το λούσιμο με μεγάλη ποσότητα σαμπουάν. Κι εγώ κάποτε νόμιζα ότι όσο πιο πολύ αφρίζει ένα σαμπουάν τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι. Μεγάλο λάθος, γιατί όχι μόνο δεν ξεβγαζόταν εύκολα αλλά άφηνε τα μαλλιά βαριά και με έντονη φαγούρα ή ξηρότητα στο δέρμα του κεφαλιού.

5ο σφάλμα---> Μεγάλες ποσότητες styling gel στα μαλλιά. Αφήνουν αντιαισθητικά κενά στο κεφάλι δείχνοντας τα μαλλιά αραιωμένα.

6ο σφάλμα---> Το βούρτσισμα των  μαλλιών μετά από την εφαρμογή προϊόντων styling (π.χ. αφρού-κεριού-gel). Εκτός του ότι τα μαλλιά φθείρονται και σπάνε, μένουν πάνω τους αντιαισθητικές λευκές νιφάδες. Με άλλα λόγια αυτό που αναγράφεται στις συσκευασίες"φεύγει εύκολα με το βούρτσισμα" μάλλον θα έπρεπε να συμπληρώνεται από το"αλλά μένει στα μαλλιά σας πουά εφέ".

7ο σφάλμα---> Δεν αρκεί μόνο το αποσμητικό...Αν δεν υπάρχει μια κάποια επιμέλεια πάνω στον καθαρισμό του σώματος τον αποσμητικό απλά καλύπτει για λίγη ώρα το πρόβλημα...

9ο σφάλμα---> Νύχια που έχει ξεφτίσει το βερνίκι. Δεν υπάρχει πιο αντιαισθητικό θέαμα. Εκτός των άλλων είναι και ανθυγιεινό σε διάφορες δραστηριότητες (π.χ.μαγείρεμα με πολλά ζυμώματα). 

10ο  σφάλμα---> Μαμάδες που έχετε μωρά κόβεται τα νυχάκια σας κοντά.  Τι σας φταίνε τα καμάρια σας να σουβλίζονται όταν τα περιποιήστε?

11ο σφάλμα---> Η μη αφαίρεση του μακιγιάζ πριν τον ύπνο. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές σχετικά μ' αυτό το ζήτημα...

12ο σφάλμα---> Διάλογος μεταξύ φιλενάδων: "Πλένεις το πρόσωπό σου μετά το μακιγιάζ? "Ναι βεβαίως"..."Με τί?" .."Με νερό"....Όχι αγαπημένη φιλενάδα, το πλύσιμο με σκέτο νερό δεν αποτελεί "ντεμακιγιάζ"...ούτε καν απαλλάσσει απ' τις φυσικές ακαθαρσίες του δέρματος....

13ο σφάλμα--->Η 35 ψεκασμοί με άρωμα. Το άρωμα στη γυναίκα πρέπει να είναι διακριτικό. Είναι τουλάχιστον αστείο στο δρόμο να προηγείται μια μυρωδιά και μετά από 5 λεπτά να ακολουθεί ένας άνθρωπος..!

14ο σφάλμα---> Το πλύσιμο/μπούκωμα των δοντιών μόνο με στοματικό διάλυμα δεν αποτελεί ολοκληρωμένο σύστημα καθαρισμού.

15ο σφάλμα--->Δεν παραλείπουμε ποτέ και για κανένα λόγο το καθαρισμό των αυτιών. ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ!!!!

16ο σφάλμα---> Πολλές φορές (κι εγώ το έχω κάνει) πλένουμε τα χέρια μας στο νεροχύτη της κουζίνας με υγρό σαπούνι πιάτων επειδή βαριόμαστε να πάμε στο μπάνιο. Δεν μπορούσα  να φανταστώ πόσο καταστροφική θα μπορούσε να είναι αυτή η τακτική για τα ευαίσθητα χέρια μου.

17ο σφάλμα---> Το πλύσιμο σώματος-χεριών-προσώπου με πολύ ζεστό νερό ξηραίνει απίστευτα το δέρμα. Σε βαθμό να το τραυματίζει!

18ο σφάλμα---> Η ενυδατική/αντηλιακή κρέμα είναι απαραίτητη ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!!

19ο σφάλμα---> Το υπερβολικό μαύρισμα με τεχνητούς τρόπους το καλοκαίρι ειδικότερα για τις εξαιρετικά ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Και μέσα στους τεχνητούς τρόπους συμπεριλαμβάνω και τα αντηλιακά λάδια τύπου "ΓΙΑ ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ-ΧΩΡΙΣ SPF"...Πλην των εγκαυμάτων που μπορούν να προκληθούν, οι ώωωωωωωωωωρες ψησίματος κάτω απ'΄τον ήλιο θυμηθείτε ότι λειτουργούν αθροιστικά στην εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

20ο σφάλμα---> Δεν είναι όλα τα ενυδατικά λάδια σώματος που γυαλίζουν κολακευτικά. Εκτός κι αν προορίζεστε για τηγάνισμα.....!


Ουφ τα είπα πάλι και ξαλάφρωσα...
Εσείς τι γνώμη έχετε???

Φιλιά

2 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία ανάρτηση! Μόνο στο 3ο διαφωνώ, γούστα είναι αυτά βέβαια.. Μόλις ανακάλυψα το blog σου και σε ακολούθησα, θα χαρώ αν ρίξεις και εσύ μια ματιά στο δικό μου! Καλή δουλειά, συνέχισε την!

    toothfairygardy.blogspot.gr
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή