Λαμπερά μέλη, όμορφες παρουσίες!

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

"Αγίου Βαλεντίνου": Όμορφες και συμβολικές ιδέες για να γιορτάσετε και ένας πρόλογος!!!!

14 Φεβρουαρίου 2013..Η "ημέρα της αγάπης" πλησιάζει και πάλι...




   Έχω αλλάξει πολλές φορές απόψεις για τη συγκεκριμένη "παγκόσμια ημέρα"...Ως έφηβη ακόμα ήμουν "υπέρμαχος" και μέγας υποστηρικτής της γιορτής αυτής παρασυρόμενη από ένα εφηβικό σκίρτημα που μπορεί να είχα σε συνδυασμό με τα ψεύτικα αρκούδια, τις κάρτες με τη μουσική και άλλα τέτοια που μας πλάσαραν διάφορες αλυσίδες καταστημάτων...
  Λίγο αργότερα, σε μια μετεφηβική ψευτοεπανάσταση που μας χαρακτήριζε εμένα και την παρέα μου, όσο κι  αν είχαμε κάποιον/α μέσα στην καρδιά μας, όσο κι αν διστάζαμε να το παραδεχτούμε, όσο κι αν προσπαθούσαμε να καταπιέσουμε τα συναισθήματά μας γενικώς...όσο...όσο...όσο τη συγκεκριμένα μέρα την παίρναμε "με τις ανάποδες"..."Όχι, δεν νιώθω έρωτα για κανέναν" και καλά, "όχι, δεν πιστεύω σε τέτοιου είδους εμπορικές-πιασάρικες γιορτές"...."όχι ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να ξαναπαρασυρθώ από γλειφιτζούρια σε σχήμα καρδιάς και τέτοιες ανοησίες, δεν μου πάνε εμένα αυτά"...Ναι τέτοια λέγαμε, ήμασταν 5 18άχρονα, που κάναμε λες και έχουμε ζήσει τίς εμπειρίες, έχουμε φάει ταλαιπώρια από τις "αγάπες τις ζωής μας" και τέτοιες ζαβάδες...Μια φορά, πρέπει να' ναι  5 χρόνια αυτή η δουλειά, είχαμε κόψει μικρές χάρτινες καρδιές που έγραφαν πάνω "we are not in love". Τις καρφιτσώσαμε πάνω μας και πηγαίναμε βόλτα στο κέντρο της πόλης. Γέλασε και το παρδαλό κατσίκι. Η αλήθεια είναι ότι διστάζαμε να γράψουμε "είμαστε φουλ ερωτευμένες αλλά δεν το έχουμε πει" ή "φάγαμε χυλόπιτα"... :p :p
    Γιατί όμως όλος αυτός ο πρόλογος? Γιατί νιώθω την ανάγκη κι εγώ σαν "blogger" να μοιραστώ τις απόψεις μου πάνω σ' αυτόν τον ντόρο της γιορτής.
   Πλέον στα 24 μου αφού τα ζύγισα, αφού έβαλα στην άκρη το εμπορικό κομμάτι που μας μπερδεύει πλέον πιστεύω ότι ναι, γιατί οι ερωτευμένοι και αυτοί που αγαπούν να μην έχουν μια "παγκόσμια ημέρα"? Μου τι δίνει όταν λένε "οι ερωτευμένοι δεν περιμένουν αυτή τη μία μέρα για να το γιορτάσουν, αυτοί αγαπούν όλες τις μέρες του χρόνου".Εν μέρη είναι σωστό αλλά όχι και ολοκληρωμένο ως άποψη.  Εδώ ρε κορίτσια υπάρχει "παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο" και η "παγκόσμια ημέρα του βουνού" οι ερωτευμένοι δεν θα έχουν μια μέρα αφιερωμένη σ'αυτό το τόσο αγνό και γλυκό συναίσθημα που λέγεται "ΑΓΑΠΗ"? Τέλος πάντων...Είναι και θέματα αυτοεπιβεβαίωσης που μπλέκονται στη μέση...ας μην επεκταθώ γιατί δε θα τελειώσουμε ποτέ.... 
   Γράφοντας αυτό το κείμενο καταλήγω στο ότι η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου στη μέση. Οκ, μια μέρα μόνο δεν ορίζει το μέγεθος της αγάπης σας αλλά σε καμία περίπτωση κιόλας δε σηματοδοτεί τη μοναξιά σας.

Λοιπόν για να μη μακρηγορώ άλλο: Παρακάτω σας δίνω μερικές απλές ιδέες για να δείξετε με μια συμβολική κίνηση την αγάπη σας για το έταιρον ήμισυ χωρίς να γίνει "θέατρο" και "επικερδής ημέρα" για ορισμένους "αετονύχηδες του εμπορίου". Άλλωστε και οι καιροί δεν επιτρέπουν και πολλά πολλά!


Δείξτε την αγάπη σας απλά με:
*Λουλούδια.Ακόμη κι 1 μόνο λουλουδάκι έχει την ίδια αξία αλλά και μεγαλύτερη αξία με ένα τεράστιο μπουκέτο...

*Στείλτε ένα όμορφο μήνυμα στο κινητό του/της:


*Ένα ωραίο γλυκό. Μια απλή τουρτίτσα με ένα απλό μήνυμα πάνω ή μια πάστα που θα τη μοιραστείτε! Επίσης φτιάξτε κάτι δικό σας....


*Ένα μπουκάλι κρασί. Καθίστε  χαλαρώστε, συζητήστε, μαζί με ένα ποτηράκι κρασί που δε χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό.



* Τσιμπήστε κάτι παρέα. Φτιάξτε μια πίτσα σε σχήμα καρδιάς. Κάντε υπομονή και θα δώσω σχετική συνταγή εκείνη την ημέρα στο blog μου "οι Λιχουδιές της Μαριφάνης" με αναλυτικές οδηγίες!!!

*Ανάψτε κεριά και χαλαρώστε. Από κόκκινα κεριά μέχρι και απλά ρεσώ...


*Κάντε μια βολτίτσα. Πιάστε τον/την αγαπημένο/νη σας από τη μέση και πηγαίνετε έναν χαλαρό περίπατο! Συζητήστε, σχολιάστε το σκηνικό τριγύρω σας και γελάστε!!!


...και αν οπωσδήποτε θέλετε κάτι να ανταλλάξετε μεταξύ σας τότε αρκεστείτε σε οικονομικά συμβολικά δωράκια με νοήματα αγάπης....
Ας πούμε:

*Μια απλή κάρτα φτιαγμένη από εσάς ή έτοιμη του εμπορίου που θα υπενθυμίζετε τα όμορφα συναισθήματά σας!


* Κούπα με τυπωμένα τα αρχικά του ονόματός σας..

*Κουτί με μπισκότα που θα φτιάξετε εσείς...Μια καλή λύση είναι και η ποικιλία από ζαχαρωτά, καραμέλες και σοκολατάκια που μπορείτε να ρυθμίσετε το κόστος!!! 
Πολύ γλυκό δωράκι από μόνο του!


*Καρδιά χωρισμένη σε 2 μπρελόκ.
Κρατήστε εσείς το ένα μέρος της καρδιάς και ο αγαπημένος/νη σας το άλλο! 

*Κι αν επιμένετε στα "λουτρινοειδή" τότε μη διστάσετε να του/της χαρίσετε ένα με έξυπνο σχέδιο. Όλες οι ηλικίες αγαπούν τέτοια δωράκια!


 Το πόσο "χιουμοριστικό-ενήλικο-ρομαντικό" θα είναι το στυλ του δώρου σας είναι σύμφωνα με τα γούστα σας και τα γούστα του αγαπημένου/νης σας!!!


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Όσους η φετινή "γιορτή της αγάπης" σας πετυχαίνει μόνους σας μην πτοείστε. Πάρτε τους φίλους σας, κάντε μια βόλτα για μικρο-ψώνια και οργανώστε μια μάζωξη στο σπίτι σας! Είστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ/ΕΣ και ΩΡΑΙΟΙ/ΕΣ και αγαπάτε τον εαυτό σας!!!


Και του χρόνου!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου