Λαμπερά μέλη, όμορφες παρουσίες!

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Οικονομικό νεσεσέρ αντηλιακής προστασίας για το καλοκαίρι!!!!


Γεια σας περλένιες μου!!!!
Αν όλα πάνε καλά και ο καιρός το επιτρέπει..(εδώ στην Τήνο 2 μέρες τώρα ο αέρας σηκώνει και τις πέτρες) σε λίγες μέρες θα ξεκινήσω κι εγώ τα μπάνια μου...!
Έτσι οργάνωσα κι εγώ το φετινό μου νεσεσέρ, που πρέπει να σας πω ότι προσπάθησα να μην το παραφορτώσω....διότι διαπιστωμένα δεν χρησιμοποιώ όσα αγοράζω κι έτσι πάνε χαμένα....Ελάτε παραδεχτείτε το!!! Το παθαίνετε κι εσείς!!!

Παρακάτω κι αφού έκανα τις απαραίτητες αγορές οι οποίες ήταν πολύ προσεκτικές σε συνδυασμό με ορισμένα προϊόντα που απέκτησα...από κόλπο, σας παρουσιάζω αναλυτικά τι επέλεξα για φέτος!!!
Επίσης θα προσπαθήσω να υπολογίσω κατά προσέγγιση πόσο μου κόστισε ο φετινός ανεφοδιασμός!!! 

**Οι τιμές ενδέχεται να μεταβάλλονται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεστε..


Σώμα
Garnier Ambre Solaire Golden Protect spf 30-> Ένα πλέον αγαπημένο αντηλιακό γαλάκτωμα το οποίο πρωτολανσαρίστηκε πέρυσι κι αγαπήθηκε πολύ...Δεν είχα καταφέρει όμως να το αποκτήσω κι εγώ...διότι εδώ στο νησί βρισκόταν διαρκώς σε έλλειψη ο τύπος με το spf 30...Φέτος όμως, το πέτυχα στο σούπερ μάρκετ και το τσάκωσα χωρίς δεύτερη σκέψη!!! 
Δεν μπορούσα να περιμένω όμως μέχρι το ΣΚ για να το δοκιμάσω...έβαλα μια μικρή ποσότητα στο χέρι μου και ξετρελάθηκα με το υπέροχο άρωμά του, τη μή λιπαρή σύνθεσή του και τα λαμπερά shimmer που αφήνει στο δέρμα!!! Μου αρέσει η ιδέα της αντηλιακής προστασίας η οποία μάλιστα δεν μου στερεί λίγο...χρωματάκι στο λευκό μου δέρμα!!! 
Φαίνεται ότι το λάδι Μοnoi και τα επιχρυσωμένα μαργαριτάρια δεν βρίσκονται τυχαία μέσα σ' αυτό το μπουκαλάκι!!!! 



Νivea protect & Bronze Sun Spray spf 30->Το συγκεκριμένο είναι κι αυτό ένα γαλάκτωμα το οποίο ενισχύει τη φυσική ικανότητα μαυρίσματος της επιδερμίδας ενώ προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία. Έχει πανεύκολη και ανάλαφρη σύνθεση η οποία απλώνεται ομοιόμορφα χάρη στην αντλία ψεκασμού!!! Η μυρωδιά είναι η κλασική κι αγαπημένη των προϊόντων Nivea προσαρμοσμένη...να θυμίζει παραλία και να σκορπάει στον αέρα αναμνήσεις όμορφων εφηβικών καλοκαιριών!!! Οφείλω να ομολογήσω ότι το είχα αποκτήσει πέρυσι στα μισά του καλοκαιριού και μου έχει περισσέψει το 1/2 ακόμη μπουκαλάκι. Αν υπολογίσουμε ότι ακόμα έχει 2 μήνες διάρκεια ζωής πριν τη λήξη του και ότι ο δείκτης προστασίας ένα χρόνο μετά μπορεί να έχει πέσει στο μισό του, τότε μπορώ να καταλάβω ότι είναι ικανό να μου παρέχει μια χαμηλή αντηλιακή προστασία...που σημαίνει ότι πρέπει να το χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με το κανονικό μου...είτε το πρωί που βγαίνω έξω για διάφορες δουλειές. Πάντως χαμένο δε θα πάει. Μετά από τσεκάρισμα στο σούπερ μάρκετ επαλήθευσα ότι...



Le petit Marseiliais body milk Γλυκό Αμύγδαλο, Αλόη και Περγαμόντο (πράσινο)-> Μετά το μπάνιο στη θάλασσα και την έκθεση στον ήλιο μέχρι τη στιγμή που θα κάνω μπάνιο σπιτικό για να φύγουν τα αλάτια και γενικά τα υπολείμματα...παραλίας το δέρμα μου συνήθως με τραβάει πολύ ειδικά στους όμως και στα γόνατα. Για το λόγο αυτό φέτος για αρχή επέλεξα αντί για ένα after sun lotion να χρησιμοποιήσω ένα απλό ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος το οποίο έχει ξεμείνει στο ντουλάπι μου και είναι κι αυτό στα μισά του. Έχω μιλήσει ξανά γι΄αυτό...Είναι λατρεμένο!!! Το έχω πάρει 3 φορές από τότε που κυκλοφόρησε,  με τρελαίνει η δροσερή αίσθηση που αφήνει και το φρέσκο άρωμά του που θυμίζει...λουκουμάκι!!! Στην ουσία η δράση των body lotions  είναι παρόμοια με αυτή ενός εξειδικευμένου after sun. Οπότε σκέφτηκα ότι για να μην κάνω μεγάλη σπατάλη -κι ακόμα έχουμε καλοκαίρι μπροστά μας- για αρχή να αξιοποιήσω το συγκεκριμένο...!


Πρόσωπο
Apivita face cream Θαλάσσια Λεβάντα spf 50+->Την απέκτησα σε travel size μέσω του συνδρομητικού κουτιού ομορφιάς Glowbox. Το χρησιμοποιώ τις τελευταίες 4 μέρες και έχω κατενθουσιαστεί! Είναι ακριβώς ό,τι ζητάω σε μια αντηλιακή κρέμα προσώπου..Ανάλαφρη, δροσερή, με ανεπαίσθητο άρωμα και επαρκέστατο δείκτη προστασίας. Δεν αφήνει λευκά σημάδια και μπαλώματα στο δέρμα ενώ απορροφάται πλήρως. Να σας πω επίσης ότι μου δε μου προκαλεί επιπλέον εφίδρωση..Αφήστε που αφήνει πολύ ελαστικό και άνετο το δέρμα!!! Η ποσότητά σίγουρα θα με καλύψει πιστεύω για αρκετές μέρες γλιτώνοντας χρόνο μέχρι να αγοράσω κάποια σε full size.


Avene  Cleanance Solaire-Sunscreen spf 30-spf 50-> Μη βάλετε τα γέλια...είπα όμως φέτος να μην αφήσω ούτε σταγόνα από δείγμα να πάει χαμένη. Με λίγη προσπάθεια μπορώ να εξοικονομίσω πολλά χρήματα ή έστω να περάσω μια "περίοδο χάριτος". Με βασικό γνώμονα αυτό δεν ήταν δυνατόν να μη συμπεριλάβω μέσα στο νεσεσεράκι μου και αυτά τα 2 γλυκούλια δειγματάκια από τα συγκεκριμένα αντηλιακά προσώπου τα οποία μου έριξε στην σακούλα μου η φαρμακοποιός μου. 


Χείλη
Biofresh  Sun lip balm-> Το συγκεκριμένο μου είχε τύχει μέσα στο συνδρομητικό κουτί Beauty Test Box του περασμένου μήνα σε ειδικό μέγεθος. Πρόκειται για ένα ενυδατικό μπαλμ χειλιών με μελισσοκέρι, βούτυρο καριτέ, βιταμίνη Ε και αντηλιακά φίλτρα UV για προστασία από την ξηρότητα εξαιτίας  ακραίων θερμοκρασιών ζέστης ή κρύου. Το άρωμά του είναι ευχάριστο και καλοκαιρινό που θυμίζει κάτι από καρύδα. Επιπλέον δεν κολλάει καθόλου τα χείλη!! Ώρα να λάβει δράση!!!

Ηawaiian Tropic Lip Gloss Island Berry spf 25--->Yπέροχο και φουτένιο glossακι για καθημερινή χρήση είτε στο δρόμο είτε στη θάλασσα. Παρέχει προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία χάρις τα αντηλιακά του φίλτρα για το φάσμα  UVA/UVB και ικανοποιητικό σχετικά υψηλό δείκτη. Πάρα πολύ...γευστικό και τρομερά γλυκό σε φάση που λιγώνειιιιι...προσωπικά μου θυμίζει μαρμελάδα!! Δεν κολλάει καθόλου τα χείλη, ενυδατώνει και δίνει διάφανο  υγρό εφέ στα χείλη με ελάχιστες σταγονίτσες χρώματος!!!

Έτσι λοιπόν θα ξεκινήσει φέτος το καλοκαίρι...! Αναλόγως με τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν όπως π.χ. για έξτρα ενυδάτωση προσώπου ή προστασία μαλλιών το νεσεσέρ θα ενημερωθεί καταλλήλως!!! Σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθείτε!!!

Με κατάλληλους  υπολογισμούς (προσθέσεις, διαιρέσεις, πολλαπλασιασμοί κλπ :p) και με τα φτωχά μαθηματικά που ξέρω μπορώ να σας πω ότι το κόστος του νεσεσέρ μου ήταν αρκετά χαμηλό περίπου δηλαδή στα 20-21 ευρώ αν υπολογίσουμε ότι για ορισμένα χρεώθηκα από πέρυσι για να τα αποκτήσω ή κάποια άλλα μου έφτασαν με ελάχιστο κόστος λόγο συνδρομών.

Ελπίζω να σας έδωσα έμπνευση και να σας παρακίνησα να κάνετε μια κάποια οικονομία στο φετινό σας νεσεσέρ διότι το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο απ' ό,τι φαίνεται!!!


Σας φιλώ γλυκά και φρουτένια

Μαριφάνη



2 σχόλια:

  1. πολυ ωραιο ποστ!! τα αντηλιακα φοβερα ολα!! ειδικα απιβιτα!
    http://mairhxeno.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πολύυυυ!!! Φιλιά πολλά και καλό καλοκαίρι :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή